Ingyenes elektronikus könyvtár

A gránátalmafa árnyékában - Tariq Ali

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI
KIADÁSI DÁTUM: 2018
FÁJL MÉRET: 8,98
ISBN: 9789630993081
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Tariq Ali

A legjobb A gránátalmafa árnyékában pdf itt található

Leírás:

A gránátalmafa árnyékában leírása Granada, 1499. Hét évvel az iszlám utolsó európai bástyájának keresztény visszahódítása után a muszlimok számkivetettként élnek a városban: nem gyakorolhatják vallásukat és szokásaikat, és nem használhatják az anyanyelvüket sem. Cisneros püspök a katolikus királyok megbízásával érkezik Granadába: neki kell levezényelnie a "hitetlenek" megtérítését. Elrendeli a városban fellelhető összes muzulmán könyv elégetését, ezáltal nyolc évszázad felbecsülhetetlen értékű szellemi kincse semmisül meg. A spanyol inkvizíció időszakának eseményeit a Banú Hudajl nevű arisztokrata mór család szemén keresztül látva egy egész civilizáció története tárul fel, amely saját pusztulásával szembesülve kényszerű döntés előtt áll: megadja magát, elmenekül, vagy harcba száll az elnyomóival. És miközben az idő megállíthatatlanul halad előre, életükre az inkvizíció árnyéka vetül. A családi udvarházhoz tartozó kert gránátalmafái között azonban megelevenedik a múlt is, és a jelennel összemosódva rég elfeledett titkok, szerelmek, fájdalmak és szenvedélyek törnek újra a felszínre. A brit-pakisztáni író, Tariq Ali harcosok, szónokok, szerelmesek, költők, ortodox hívők, szkeptikusok, szakácsok és szolgák szájába adva a szót meséli el a középkornak ezt a változékony és meglehetősen érzékeny fejezetét.

...ni származású Tariq Ali a tizenötödik századi Granadába kalauzolja el olvasóit… A gránátalmafa árnyékában (Tariq Ali) Szerző: Tariq Ali Elérhetőség: Raktáron: CsomagPontra szállítás: 899 Ft: Átlagos értékelés: Nem értékelt Kívánságlistára teszem Várható szállítás: 2020 ... A Gránátalmafa Árnyékában ... . május 18. Bővebb leírás, tartalom. Granada, 1499. Hét évvel az iszlám utolsó európai bástyájának keresztény ... A gránátalmafa árnyékában | Megjelent a 2018. november 17.-i lapszámban . RÉSZLET A REGÉNYBŐL . hirdetes. A Jiménez de Cisneros lakosztályára rendelt öt keresztény lovag nem örült az éjféli hívásnak. Hozzáállásukat csak kevéssé magyarázta, hogy emberemlékezet óta ez volt a l ... A gránátalmafa árnyékában - Tariq Ali - könyváruház ... ... A gránátalmafa árnyékában | Megjelent a 2018. november 17.-i lapszámban . RÉSZLET A REGÉNYBŐL . hirdetes. A Jiménez de Cisneros lakosztályára rendelt öt keresztény lovag nem örült az éjféli hívásnak. Hozzáállásukat csak kevéssé magyarázta, hogy emberemlékezet óta ez volt a leghidegebb tél. Zóna Computers - Kőbánya 1102 Budapest, Állomás utca 16. 06-1 / 260-0529 H-P.: 10-18 Szo.: Zárva Multimediapláza - E-könyvek - Világirodalom - A gránátalmafa árnyékában | Granada, 1499. Hét évvel az iszlám utolsó európai bástyájának keresztény visszahódítása után a muszlimok számkivetettként élnek a városban: nem gyakorolhatják vallásukat és szokásaikat, és nem használhatják az anyanyelvüket sem.
Cisneros püspök a katolikus királyok ... Tariq Ali: A gránátalmafa árnyékában #olcsó áron a Pepitán. . Pepita.hu - Online gyermekáruház TARIQ ALI: A gránátalmafa árnyékában [eKönyv: epub, mobi] 0% kedvezménnyel csak 1990 Ft a lira.hu-nál. (Világirodalom; kiadás éve: 2018; oldal) Olvasson bele a könyvbe! A GRÁNÁTALMAFA ÁRNYÉKÁBAN a REGÉNYEK kategóriában - most 2.687 Ft-os áron elérhető. A gránátalmafa árnyékában - Granada, 1499. Hét évvel az iszlám utolsó európai bástyájának keresztény visszahódítása után a muszlimok számkivetettként élnek a városban: nem A gránátalmafa árnyékában, Granada, 1499. Hét évvel az iszlám utolsó európai bástyájának keresztény visszahódítása után a muszlimok számkivetettként élnek a városban: nem gyakorolhatják vallásukat és szokásaikat, és nem használhatják az anyanyelvüket sem. Cisneros püspök a, Kalendárium Press Kreatív Könyváruház A gránátalmafa árnyékában - Granada, 1499. Hét évvel az iszlám utolsó európai bástyájának keresztény visszahódítása után a muszlimok sz A A gránátalmafa árnyékában teljes könyv...