Ingyenes elektronikus könyvtár

Máramaros - Fucskár Ágnes

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI
KIADÁSI DÁTUM: 2015
FÁJL MÉRET: 7,75
ISBN: 9789633575543
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Fucskár Ágnes

Élvezze a Máramaros Fucskár Ágnes epub könyvek ingyenes olvasását

Leírás:

Máramaros leírása Máramaros zord természeti adottságú, elzárt vidék, így sok mindent megőrzött a múltból; a tájegység a népművészetek, hagyományok és szokások kincsesbányája. Területét magas hegyek és szelíd dombvidékek tagolják, patakok és folyók sokasága hálózza be, kevés helyet hagyva a településeknek. A vidék lakosságának az állattartáson túl a hegyek adták a megélhetést, az arany-, ezüst-, réz- és sóbányák ontották kincseiket, a sűrű erdők pedig bőven szolgáltatták a faanyagot. Máramaros népművészetének kiemelkedő területe lett a famegmunkálás, a hétköznapi használati eszközöktől a lakóházakig minden fából készült, csodálatos faragásokkal és díszítésekkel. A környék egyedülálló kincsei a több száz éves fatemplomok, 93 áll műemléki védelem alatt, nyolc pedig a világörökség részét képezi. Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila fotós házaspár értő szemmel és nyitott lélekkel járta be Máramaros csodálatos vidékeit, hogy képeikkel elénk varázsolják a környék épített örökségét, a tájat és az emberek mindennapi életét. Az albumot lapozgatva olyan vadregényesen zord vidéken kalandozhatunk, amely lenyűgöző módon máig megőrizte a múlt lenyomatait.

...lybe. Nagybánya, Koltó, Máramaros vidéke 2019 ... Máramaros - Bréb - Kakastaréj - Világörökség fatemplom ... ... . 06. 13-16. J úniusi kirándulásunk alkalmával Erdélyország északi tájaira látogatunk. Úti célunk ez évben is e területen belül, a csodálatos Radnai-havasok és a Máramaros vidéke.. Az egykori Máramaros vármegye a Kárpátok északkeleti hajlatában, a Tisza-folyó forrásvidékénél található. Máramaros szálláshelyek, ingyenes foglalás, apróbetűs rész nélkül. 174 szállásajánlat. - Szallas.hu Máramaros c ... Könyv: Máramaros (Fucskár József Attila - Fucskár Ágnes) ... . 174 szállásajánlat. - Szallas.hu Máramaros county shared borders with the Austrian crownlands Galicia (now in Poland and Ukraine) and Bukovina (now in Romania and Ukraine) and the Hungarian counties Bereg, Ugocsa, Szatmár, Szolnok-Doboka and Beszterce-Naszód.It was situated on both sides of the river Tisza, and in the Carpathian mountains.Its area was 9720 km² around 1910. History Leírás Mokanicával a Máramarosi-havasokban. 1. nap: Budapest - M3 - Nyíregyháza - Csengersima (határállomás) - Szatmárnémeti (főtér, Vécsey-ház, ahol a szatmári békét kötötték) - Erdőd (a várkastély megtekintése, amelynek kápolnájában Petőfi Sándor és Szendrey Júlia örök hűséget fogadtak egymásnak) - Misztótfalu (Misztótfalusi Kis Miklós ... Máramaros Románia egyik régiója, az ország északnyugati részén helyezkedik el. Keleten Bukovina, délről Erdély, délnyugatról Partium, és északon Ukrajna határolja. (A történelmi Máramaros vármegye jelentős része ma Ukrajna területén van.)
Máramaros zord természeti adottságú, elzárt vidék, így sok mindent megőrzött a múltból; a tájegység a népművészetek, hagyományok és szokások kincsesbányája. Területét magas hegyek és szelíd dombvidékek tagolják, patakok és folyók sokasága hálózza be, kevés helyet hagyva a településeknek. A vidék lakosságának az állattartáson túl a hegyek adták...